A városvezető bejelentette, hogy Hódmezővásárhely önkormányzata 2013-ban nem emeli a helyi adók mértékét, és az eddig igénybe vehető kedvezményeket is változatlanul fenntartja. Így megmarad a városkép javítását szolgáló kedvezmény, amely értelmében a hódmezővásárhelyi ingatlantulajdonosok a homlokzatfelújítás illetve a járdafelújítás költségeit leírhatják az adójukból, sőt maximum 5 évig adómentességet élvezhet. Továbbra is kiemelten elismerik a kultúra támogatóit, így adómentes lehet az a magánszemély, aki a Tornyai János Múzeum gyűjteményének gyarapítására műtárgyat vagy a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézménynek nagy értékű hangszert adományoznak. Továbbra is kedvezményes feltételeket kínálnak a gazdasági élet szereplőinek. Az Ipari Parkban építményadó kedvezményt adnak azon épületek után, ahol termelő tevékenység folyik legalább 100 négyzetméter hasznos alapterületen, és minimum 5 főt foglalkoztatnak teljes munkaidőben.

A város első embere arról is szólt, hogy várhatóan a víz- és csatornadíjat, valamint a távfűtés árát sem emelik a jövő évben, és résztulajdonosként ugyanezt szeretnék elérni a szemétdíjnál is.

Almási István hangsúlyozta, Hódmezővásárhely gazdálkodása stabil, az önkormányzatnak működési adóssága nincs, a felvett hiteleket mindig fejlesztésekre fordították.

 

Kokovai Péter