Sokan a kezdést meg sem várták és már korábban elkezdték körbe járni a felállított standokat, ahol a vásárhelyi egyesületek – összesen 34 – mutatkoztak be. A sportágak közül rengetegen voltak kíváncsiak a teakwondósokra, illetve fitnesszesekre, de egyik egyesületnél sem unatkozhattak.

Az előzetes regisztrációk alapján közel 3500 főt vártak péntekre – tudtuk meg még a hét folyamán Sarusi-Kiss Józseftől, a szervező Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség elnökétől. Ez a szám nem látszott elérhetetlennek a délelőtt folyamán, ugyanis folyamatosan érkeztek a csoportok az oktatási intézményekből.

A rendezvény felénél járva, a déli órákban Fekete Ferenc sporttanácsnok is feltűnt a standok között, sőt még egy ostorral is „riogatta” az arra járókat, ugyanis a városvezető is kipróbált néhány sportot.

Miközben a gyerekek járták az egyesületeket és gyűjtötték a pecséteket – hiszen azok, akik minél több helyen megfordulnak egy nyereménysorsoláson is részt vesznek -, addig a színpadon Kodácz Csengele, a Rádió 7 és a www.promenad.hu programigazgatója vezetésével zajlottak a sportbemutatók, így nemcsak a sátraknál külön-külön személyenként ismerkedhettünk a sportokkal, hanem a nagyközönségnek is kedveskedtek a színpadon.

A pénteki nappal azonban még nem ért véget a Sportágválasztó, ugyanis szombaton délelőtt 9 órakor újra nyitja kapuit a rendezvény, melyet délután 16 óráig bárki látogathat.