A gyanú szerint többeket átvert az a fiatalember, akivel szemben csalás miatt javasol vádemelést a Szeghalmi Rendőrkapitányság. A 19 éves pécsi fiatal ellen egy körösladányi férfi bejelentését követően indult eljárás.

A férfi az egyik internetes oldalon megrendelt egy telefont, melyet 80 ezer forintért kínáltak eladásra. A vételárat átutalta a megadott számlaszámra, a telefont azonban nem kapta meg. A kapitányság bűnügyi osztálya nyomozást indított, melynek során eljutottak a pécsi fiatalemberhez, aki elismerte, hogy ő hirdette meg a telefont, de az soha sem volt az övé, így nem is tudta elküldeni annak, aki kifizette.

A 80 ezer forintot italra és üzemanyagra költötte. A nyomozás során több információ is arra utalt, hogy nem csak egy embert csaphatott be a pécsi gyanúsított. Többször kínált különböző típusú telefonokat internetes oldalakra feltett hirdetésekben, melyekre többek között Ceglédről, Kecskemétről és Budapestről is jelentkeztek érdeklődők. Volt, akinek nem küldött semmit a pénzéért, de volt olyan is, aki a várt telefon helyett dezodoros dobozokat és fonal gombolyagot kapott egy csomagban.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság 4 rendbeli kisebb értékre üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, valamint két rendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a 19 éves pécsi fiatalember ellen.

Forrás: beol.hu