Pénteken, hajnali két órakor helyszíni szemlére vitték a nyomozók az aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított P. Lászlót.

A rendőrség nem nyilatkozott az ügyben, ezért megkerestük a gyanúsított védőügyvédjét, Sólymos Sárát, hogy mondja el mi történt a szemle során. Tőle megtudtuk, hogy a nyomozók azt várták védencétől: mutassa meg, hol találkozott a végzetes éjszakán Bándy Katával, s milyen útvonalon üldözte, majd pedig hol fojtotta meg a lányt. A 26 éves kelebiai férfi az ügyvéd szerint – noha, alig ismeri Pécset, hisz csak május végén érkezett a városba – reális útvonalat járt végig.

Bándy Katát – állítólag – annak a Dugonics utcai háznak a kapujában vette észre, amelynek egyik lakásában volt az épp hazaérkező lány otthona. Bándy szinte azonnal menekült a szexuális erőszakra készülő férfi elől, s mintegy 5-600 métert megtéve jutott arra a Délibáb utca végén lévő, bokros, szemetes helyre, ahol P. László – saját vallomása szerint – végzett vele.

Hogy az áldozat miért nem kiabált segítségért, s a sűrűn lakott utcáról miért egy kieső helyre futott, arra a gyanúsított nem tudott válaszolni.

Mint arról írtunk, a nyomozók azt feltételezik, hogy P. Lászlónak társai voltak a brutális bűntényben, s a banda egy autóba kényszerítette be a pszichológust, akit csak azután vittek a Délibáb utcába, hogy végeztek vele. Az előzetesben lévő gyanúsított viszont továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy egyedül ölte meg áldozatát.

Csütörtök este P. László átesett hazugság-, illetve grafometriás vizsgálaton. Előbbinél igennel és nemmel, utóbbinál négyszög és háromszög rajzolásával kell reagálni a gyilkosság részleteit kutató kérdésekre, s abból, hogy a gyanúsított teste miképp viselkedik a válaszadás alatt, következtetni lehet a feleletek igazságtartalmára. A két vizsgálatot a pszichológusok – várhatóan – néhány napon belül kiértékelik, mondta Sólymos Sára.

 

Megcáfolják a bizonyítékok Bándy Kata gyilkosát – írta mai számában a Blikk. A bulvárlap cikke szerint hiába állítja P. László, hogy egyedül ölte meg a lányt, a helyszínelők más eredményre jutottak.

“Kata utolsó erejével is védekezett, menekült volna, ám gyilkosa nem kegyelmezett a haláltusáját vívó lánynak. A lánynak annyi ereje azonban még volt, hogy P. László bal arcát megkarmolja: körmei alatt találták meg azokat a bőrfoszlányokat, amelyekből a már elfogott gyanúsított DNS-ét nyerték ki” – írta mai számában a Blikk.

A bulvárlap cikke hozzáteszi: a lány holttestén megtalálták a helyszínelők egy másik férfi anyagmaradványát is. Az ebből nyert DNS-minta a lap információi szerint azt mutatta, hogy a másik tettes rokona P. Lászlónak. A lap úgy tudja: unokatestvérével, J. Olivérrel is szeretnének beszélni a rendőrök.

A Népszabadság csütörtökön arról írt, P. László unokatestvérével, J. Olivérrel együtt volt Pécsen még a gyilkosság után is – J. Olivért azóta sem találják az ismerősök. A rendőrség azt nem erősítette meg, hogy köröznék a fiatalembert, ám lakóhelyén, Tompán a Blikknek azt mondták, nyomozók keresték, szerettek volna beszélni vele.

– Nem maradhat elvarratlan szál! Rövid időn belül pont kerülhet az ügy végére. A rövid idő pedig nálam nem heteket, hónapokat jelent – jelentette ki a Blikknek nyilatkozva dr. Angyal Miklós alezredes, aki a Bándy-gyilkosság helyszíni és halottszemléjét vezette. A szakember nem árulta el, hogy a lányt ott ölték-e meg, ahol megtalálták, vagy csak a holttestet szállították oda.

A Blikk úgy tudja, hogy keresnek egy öreg piros autót is a rendőrök, amellyel P. László és unokatestvére „vasazni” járt. Hiába szerették volna a bűnüldözők, P. László tegnap nem vállalta a hazugságvizsgálatot, továbbra is csak azt hajtogatta: egyedül ölt, mert megkívánta a magányos lányt. További részletek a Blikk mai számában.

 

Forrás: nol.hu / blikk.hu