A rendelkezés rögzíti, hogy a gazdasági konzultáció pénzügyi fedezetének biztosításához azonnali hatállyal 976 millió forintot csoportosít át a kabinet a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.
A fel nem használt pénzt vissza kell majd fizetni, a költségvetési forrás jogszerű felhasználását pedig a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal fogja ellenőrizni.
Szijjártó Péter a múlt héten – akkor még mint a miniszterelnök szóvivője – közölte, augusztus 20-ig küldhetik vissza a tizenhat, elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdést tartalmazó új nemzeti konzultáció kérdőíveit az állampolgárok. Összesen 8,2 millió embernek postáznak kérdőívet. Az első százezer darabot már május 29-én kiküldték – főképp budapestieknek -, az utolsókat pedig legkésőbb június 24-én postázzák. A konzultáció költsége személyenként 105 forint, összesen pedig körülbelül egyhatoda egy népszavazás költségének – jegyezte meg, hozzátéve, hogy a konzultáció első adatai augusztus végére várhatók.
A korábbi konzultációk közül például a szociális konzultáció pénzügyi fedezetére – tavaly augusztusban – 867,9 millió forintot csoportosított át a kormány.

 

Forrás: MTI