Hétfőn múzeumpedagógiai nap volt, kedden egy budapesti kirándulás, szerdán egy érdekképviseleti fórum, ma pedig egy főzőverseny a kisteleki Demokrácia-héten. Holnap évfolyamonként zajlanak majd sportversenyek – ezzel zárul a gimnáziumi programsorozat.

Faragó Klára igazgató a keddi kirándulásról elmondta: a résztvevő diákok Budapesten a Nemzeti Galériában csodálatos festményeket tekintettek meg, illetve az Országos Széchenyi Könyvtárral ismerkedtek meg, valamint a Szent István bazilikában a Szent Jobbot tekintették meg.

A szerdai érdekképviseleti fórumon minden osztályból a legszókimondóbb delegáltak vettek részt, a program keretében egy kisfilmet tekintettek meg, amely a közösségi oldalakról szólt, majd dr. Tóth Éva életvezetési tanácsadó segítségével megvitatták, meddig hasznos, mikortól mondhatóak károsnak az ilyen oldalak látogatása, tagsága. Ezt követően a már feloldódott diákokkal az iskolát, tanárokat, diákokat érintő kérdésekben ütköztették véleményüket.

Csütörtökön egy főzőversenyt rendeztek a gimnázium udvarán, ahol többnyire bográcsost készítettek a diákok – tanári, szülői segítséggel. A csapatépítő foglalkozásnak beillő programon igazán demokratikusan működtek az osztály-csapatok, hiszen mindenki véleménye számított a főzési folyamat minden részletét illetően.

A versenyben 1. helyezett lett a 10/A osztály 65 ponttal, második a 9/A osztály 61 ponttal, és harmadik a 11/A osztály 60 ponttal.

A Demokrácia-hét pénteken sportversenyekkel zárul, a szemközti sportpályán, ahol évfolyamonként folynak majd a játékok. A céljuk ezzel, a programmal, hogy ne csak néhányan, hanem ezen a napon mindenki sportoljon egy-egy osztályban, és hátha többen kedvet kapnak valamihez. Az egyéb versenyszámok mellett gerelyhajítással és diszkoszvetéssel idézik fel az igazi ókori olimpiai játékokat – fűzte hozzá az igazgató.

Molnár Attila