Nicholas Dodman professzor sok-sok évig tanulmányozta a kutyákat, és arra jutott, hogy az emberek kedvencei is imádnak tévézni, csak épp nem azokat a programokat részesítik előnyben, amit a gazdájuk.

Ezért kitalálta a DogTv adót, amely havonta 5 dollárért bárki számára elérhető. Ezen a csatornán kifejezetten kutyáknak készült műsorokat sugároznak. A napi program három különböző szakaszból áll: van egy relaxáló rész, mely alatt az emberi fül számára is kellemes, andalító zene szól. A professzor szerint ez kiválóan lenyugtatja az ebeket. Van egy stimuláló rész, melynek célja, hogy feldobja kicsit otthon unatkozó kedvencünk hangulatát. Ha már úgysincs otthon senki, aki a kutyával játszana, legalább kedvencünk lássa, milyen is az, ha foglalkoznak vele! A harmadik részben a kutyák viselkedésére próbálnak hatni. Megmutatják, mit csinál egy jó kutya (türelmesen vár az ajtónál séta előtt, nem ugrál, nem ugat – legalábbis ez derül ki a csatorna promóciós videójából).

 

 

A DogTv honalpjára kattintva kiderül, a csatorna elsődleges célja egy afféle babysitter biztosítása otthon ülő kedvenceinknek. A csatorna atyja elmondta, fontos, hogy a gazdik szoktassák a tévé elé kedvenceiket. Tehát ne várja senki, hogy a kutya magától leül a képernyő elé, ez ugyanis nem így működik. A gazdiknak eleinte együtt kell nézni a műsort kedvenceikkel, idővel azonban már nélkülük is ellesznek az ebek a tévé előtt.

Forrás: Huffington Post