Kettős bemutatót tartanak november 11-én Békéscsabán, a Jókai színházban: 15 órától a Négy évszak című családi mesejáték várja a gyerekeket Koleszár Bazil Péter rendezésében a nagyszínpadon, 19 órától pedig a Kapj el! című musical repíti el a közönséget a szerelem, a romantika világába Balogh Anna és Szomor György főszereplésével az Ibsen Stúdiószínházban.
A négy évszak című népmesét mindenhol ismerik Európában, de más verzióit valószínűleg minden kultúrában fellelhetjük. Kit ne izgatna, hogy hova illan el az idő, és vajon lehetséges lenne-e átsétálnunk a télből a nyárba és vissza. Szabad-e irigykednünk egymásra, és rákényszerítenünk az akaratunkat valakire tekintet nélkül arra, hogy veszélybe sodorhatjuk őt. Van-e olyan titka a természetnek, amelyet jobb, ha nem bolygatunk? A bemutató előadást Vörös Krisztina jelnyelvi tolmács közreműködésével siket és nagyothalló nézőinek is ajánlja a teátrum.
Frenetikus humor, lélekismeret, megindítóan gyöngéd érzelmesség, szikrázóan szellemes dialógusok és rengeteg zene! Neil Simon és Marvin Hamlisch különlegesen szép, romantikus zenés komédiáját, a Kapj el! című musicalt két alkalommal láthatja a közönség novemberben.
`Azóta valahogy minden évben 1998 van` Oravecz Imre Halászóembere, ez az óriás, nem hogy nem veszít az aktualitásából (mintha a szépirodalomnak lehetne olyanja), de napról napra fontosabb, elevenebb, lüktetőbb lesz. A Kossuth-díjas íróval november 14-én utakról és halál-költészetről beszélget Kiss László, a Bárka irodalmi folyóirat szerkesztője.
Neves művészek és fogyatékossággal élő fiatalok egy színpadon! November 16-án Angyalok szárnyalása címmel közös estet rendez a Jókai színház és a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ. A jótékonysági est teljes bevételét a központ lakói számára ajánlja fel a teátrum.
Az operettrajongókat a Turay Ida színház vendégjátéka, Huszka Jenő Mária főhadnagy című kalandos operettje várja november 18-án, 19-én és 20-án a Jókai színházban. A magyar érzelmű Máriát rokonai egy osztrák arisztokratához készülnek férjhez adni. Szerencsére megérkezik Antonia, Mária nénikéje, s az ő, valamint a kissé bolondos szabó, Zwickli Tóbiás segítségével a lánynak sikerül még időben elszöknie. S hogy mi történik ezután? Kiderül novemberben a Jókai színházban!
A késő őszi napokra pedig egy igazi különlegességgel készül a teátrum: régi nóták új köntösben! Török Ádám és legendás együttese, a Mini dalai teljesen új hangszerelésben csendülnek fel november 26-án a nagyszínpadon a Jókai színház művészei Gubik Petra és Gulyás Attila közreműködésével.
Két fiatal székelyudvarhelyi költő, két új kötet, két nézőpont egy beszélgetés erdélyiségről, költészeti hagyományról, a második kötet megírásának nehézségeiről: november 28-án Farkas Wellmann Évával és Bálint Tamással beszélget Darvasi Ferenc, a Bárka irodalmi folyóirat szerkesztője a Jókai színház stúdiószínpadán. Tari Sarolta