A kötelező biztosítások felmondása esetében 2010. 01. 02. óta változás történt. Aki ettől az időponttól kötött biztosítást, felmondhatja a szerződéskötés évfordulóján azt. A lényeg, hogy a felmondás előtt 30 nappal a felmondólevélnek faxon, vagy postán keresztül be kell érnie a biztosítóhoz.

Aki felmondja a biztosítását, annak figyelnie kell arra is, minél hamarabb kösse meg az újat. Abban az időszakban ugyanis, amikor nem rendelkezünk ilyen biztosítással, de rendelkezünk gépjárművel, fedezetlenségi díjat kell fizetnünk. Ez a napidíj eltérő mértékű lehet, párszáz forinttól, több ezerig.

Nem biztos, hogy az a biztosítás a jó, amelyik az olcsó. A Generali célja az, hogy a piacon a legjobbak legyenek mondta Varró Katalin főtanácsadó. Ezt pedig extraszolgáltatásokkal is biztosítani tudják. Az Őrangyal szolgáltatás segítségével például kárt ért gépjárművünk hazaszállítását is meg tudjuk oldani bizonyos határig díjmentesen. Az Autós Társ Jogvédelem új szolgáltatásuk pedig az ügyfél jogvédelmét segíti, például a felmerülő ügyvédi költséget teljes egészében megtéríti.

Ha a biztosítással kapcsolatban kérdése lenne, felteheti személyesen Hódmezővásárhelyen, a Kálvin tér 1. szám alatt, a Bercsényi utca felől – ahol kárbejelentésre és díjbefizetésre is van lehetőség – vagy telefonon a 0630/558-19-66-os, a 0620/579-21-48-as vagy a 0662/646-319-es számon.
Kodácz Csengele