Az érkező vendégek egy elvarázsolt terembe léptek, amikor a jól ismert tornacsarnokba megérkeztek. A résztvevők nagy része itt futotta a köröket annak idején, vagy épp a gyermeke teszi ezt ma. Javarészt minden nap találkoznak egymással a bálba érkezők, mégis más a bíborral díszített falak közt beszélgetni, táncolni egy jót.

Mialatt a vendégek érkeztek, már rotyogott az udvaron hat nagy és egy kis bográcsban a marhapörkölt. 140 kilónyi húsból készült a vacsora, méghozzá családilag, mivel Tatár Istvánnak két fia, Endre és Attila, és a szintén családtag, Annus Béla segített megtalálni a bálozók szájízének megfelelő ízeket.

Míg a teremben Nagy Tibor elkezdte játszani az első, ráhangoló ütemeket szintetizátorán, a termekben a kisiskolások kivételesen nem a dolgozatok, hanem a fellépésük miatt izgulhattak. Keresztes Izabella, Vígh Dóra, Csatordai Dominika és Sánta Hajnalka a 3. c osztályból habos-babos, keményített szoknyában és blúzban várták, hogy a nézők elé léphessenek népi táncukkal. Heti kétszer próbáltak a már egyébként is régóta táncoló lányok és fiúk. Bár Keresztes Izabella még újoncnak számít, ezért nagyon izgult. Pedig nem volt miért. Nagy Margit igazgatóhelyettes köszöntője után léptek a publikum elé a kis néptáncosok tánctanáruk, Csókási Imre vezetésével, és bemutatót tartottak a táncparkettnek abból, hogy mi vár még rá az este folyamán.

Őket a 4. c osztály követte néhány nyolcadikossal kiegészülve, akik `legyezőtáncukat` mutatták be, amellyel tavaly már a Ki-mit-tudon és május 1-je alkalmával is nagy sikert arattak. Mihály Andrea pedagógustól megtudtuk, hogy azóta kicsit átformálták a produkciót, és úgy tanították be a gyerekeknek Kis-Balázs Lászlónéval. Nagy sikert arattak, hiszen a keleties zenére igazán látványos kompozíciókat varázsolták a tánctérre a legyezőkkel és kendőkkel.

A következő műsorszám Hattyúk tavaként készült, de a fellépésre már A 9 kappan és 1 tyúk táncaként mutatta be a produkciót Nagy Margit. Mihály Jánosné `fiai` egy lánnyal az oldalukon nem kímélték a rekeszizmokat: se kis tütüjeikkel, se ugrabugrájukkal.

Míg a vacsora ideje alatt mindenki jóízűen fogyasztotta a kitűnő pörköltet, a tálak eltűntével egyre többen találtak rá a tánccipőjükre. Zsúfolásig megtelt a tánctér, és mint egy igazi jó, vidéki lakodalomban beindult, és a tetőfokára hágott a mulatozás. Hogy aztán ezt még fokozhassa a Szülők tánca, majd a Pedagógusok tánca.

Már 15. alkalommal rendeztük meg az Együtt A Gyermekeink Jobb Jövőjéért Alapítvány javára jótékonysági bálunkat tájékoztatott Nagy Margit igazgatóhelyettes. Az alapítvány azért jött létre, hogy segítségével elismerhessék a gyerekek tanulmányi és közösségi munkáját, segítsék a tanulmányi kirándulásokat és bővíthessék oktatási eszközeiket. Annak idején is a nevelőtestület, a technikai dolgozók és a szülők összefogásával jött létre az első bál. A rendezvény bevétele mindig az alapítvány számláját gazdagítja.

Az alapítvány számlájára készpénzfelajánlásként 126200 forint érkezett. A báli kiadásaikat még pontosan nem tudják, illetve az elkelt tombolák árát is össze kell számolni. Így a végleges bevételt még nem tudni. De az biztos, hogy az estére magánemberek, vállalkozók 85 helyről ajánlottak fel tombolatárgyat akár többet is.

Az igazgatóhelyettes azt is elmondta, hogy az estéhez mindenki hozzájárult valamivel: a gyerekek felléptek vagy a termet díszítették, az iskola dolgozói, szülők az előkészítésben és a lebonyolításban vállaltak oroszlánrészt. A székhelyintézményből és a fémipartól kapták a linóleumot, az evőeszközöket, a székeket és asztalokat. Nagy Margit azt is hozzátette: sokan mások is segítették a bál sikerét. Ki mivel tudta: fokhagymát küldtek a pörkölthöz, vagy épp tombolatárgyat ajánlottak fel. Mint mondta: a Dózsa-telepiek a gyerekek kapcsán magukénak érzik ezt a rendezvényt.

Megosztom!
|