A nyakunkon a tél, és hamarosan befagynak a vizek, azonban a horgásznak ekkor sem szabad feladni a horgászatot, hiszen a léken is lehet horgászni, viszont bizonyos szabályokat be kell tartani figyelmeztetett Pikali Sándor. Fontos szabály, folyóvízen sohase menjünk jégre, akármennyire be van fagyva. Állóvizeken, amikor már legalább 15 centiméteres a jég, nyugodtan mehetünk horgászni, de ha lehet, ne egyedül, hanem párban és vigyenek magukkal kötelet vagy hosszú farudat.

Horgászhatunk rablóhalra és békés halra. A lényeg az, hogy léket több helyen vágjunk, és próbáljuk azokat a helyeket keresni, ahol a nyári időszakból tudjuk, hogy hol vannak a vermelőhelyek. Jég alól is lehet békés halakat fogni, de ehhez nagyon vékony felszerelést, és nem túl hosszú botot kell használni.

A Színes Üzletház tulajdonosa elárulta: 81 méter hosszú üvegbotot használ egy tároló orsóval, 10-12-es főzsinórral, szákot nem kell használni, az etetőanyag lehet hidegvizi vagy téli, nem kell sok mennyiség. Használjunk finom csalikat, csontkukacot, gilisztát.

Amikor a lékhorgászatot befejeztük, jelöljük meg a léket. Tehetünk rá fadarabot keresztbe, hogy a korcsolyázók vagy a horgászok nehogy beleessenek a pecahelyünkbe.

A Színes Üzletház megtalálható Hódmezővásárhelyen, az Ormos Ede utca 13. szám alatt.