Az Aranyág Alapítvány és a Joya Hungary közösen indította el a Gyerekláb Jótékonysági Programot, amelynek keretében 4000 pár Joyssy gyerekcipőt és lábtornáról, illetve más egészségmegőrző gyakorlatokról szóló kiadványt juttatnak el rászoruló és mozgásszegény életmódot élő kisgyermekek számára. Az adomány összértéke csaknem 80 millió forint, az akció célja pedig az, hogy felhívja a figyelmet a mozgásszervi népbetegségek megelőzésére.

A jótékonysági programhoz országszerte 27 cipőbolt is csatlakozott, akik vállalták, hogy az Aranyág Alapítvány nevében szétosztják a tájékoztató füzeteket, illetve átadják a rászorulók részére az adományokat, mivel az Aranyágnak nincsenek regionális kirendeltségei. A két cipőbolt összesen 3 100 500.-Ft összértékű adományt oszt ki a napokban.

A jótékonysági program nagykövete Barabás Évi műsorvezető. A program fókuszában a www.gyereklab.hu honlap található, ahol 3000 pár gyerekcipő volt igényelhető bárki számára, amennyiben elolvasta és elfogadta a mozgásszervi megbetegedések megelőzéséről szóló tájékoztatókat. Az adományok szétosztása hetes ciklusokban zajlott és regisztrációhoz volt kötve, de bármelyik szülő, nagyszülő hozzájuthatott egy-egy pár cipőhöz. További 1000 pár az Aranyág Alapítványon keresztül, közvetlenül jut el a rászorulókhoz.
forrás: Szaniszló EdinaAranyág