Mint megtudtuk, a csapatmúzeumot 2007-ben alakították ki, terjedelme mintegy kettőszáz négyzetméter, és körülbelül hatvan-hetven relikvia van kiállítva. A múzeum bemutatja a Hódmezővásárhelyi Honvéd Helyőrség történetét, és a város katonamúltját. A kiállítás létrejöttében a laktanya segítséget kapott a Hadtörténeti Intézet és a Móra Ferenc Múzeum munkatársaitól.

Sajnos a múzeum léte alig ismert a civil lakosság előtt, pedig az, csoportok számára ingyenesen látogatható, előzetes bejelentkezéssel, mely történhet telefonon vagy e-mailen. Sikló Kitti elmondta, hogy szívesen vennék óvodai, iskolai csoportok látogatását is a múzeumba. Hogy a kiállítást még színesebbé tegyék, tervezik, hogy október hónapban kiegészítik a múzeumot, egy a katonai mindennapokat bemutató tárlatrésszel. Mely azt jelenti, hogy fel fognak állítani egy sátrat és berendezik oly módon, hogy az életszerűen szemléltesse, ahogyan a katonák öt-hat héten keresztül élnek a gyakorlótéren.

A meglévő kiállítás korszakonként mutatja be Hódmezővásárhely helyőrség történetét és katonamúltját. A legrégibb lelet, egy az időszámításunk előtti körülbelül harmadik évezredből származó rézkori balta. Ezenkívül található még kiállítási tárgy a honfoglalás korából, és a Rákóczi szabadságharc idejéből is. Külön kiállításrész látható még a katonai térképészetről illetve Bercsényi Miklósról és Hunyadi Jánosról, valamint az I. és II. Világháborúról.