Sajtóból értesültem az érdekes hírről, hiszen hivatalos értesítést még nem kaptam, amit azért sajnálok, mert ha egy ilyenfajta kérdés merül fel, akkor azt közvetlen csatornákból kellene közölni mondta Martonosi György. A megyei közgyűlés választásán egy civil szervezet listájára kapott felkérést Martonosi, aki ezt hónapokkal ezelőtt elfogadta, illetve augusztus elején nyilvánosságra is került a sajtóban. Ezután a párt regionális igazgatója, Kerényi János a napokban úgy nyilatkozott, hogy kizárják a maroslelei polgármestert, hiszen a Fidesz alapszabályával ellentétes, amit tett.
Martonosi György portálunknak elárulta, hogy a megyei közgyűlés a következő ciklusban 20 tagú lesz, ezért Makó környékéről, a Fidesz listáról Orbán Imre és Mágori András, míg az MSZP listájáról Buzás Péter kerülhet be képviselőként. Nos, ezt mi kevésnek gondoljuk és, hogy minél több homokhátsági képviselő kerüljön a megyei közgyűlésbe, ezért fogadtam el a Városépítők Társasága Civil szervezet felkérését. Nekem senki nem mondta, hogy ez probléma lenne, hiszen ez nem példátlan a Fidesz életében, mivel 2006-ban azért tudtunk többségi frakciót alakítani, mert erről a környékről hárman jöttek be a közgyűlésbe civil szervezetből fogalmazott a maroslelei polgármester.
Nos, nem tudom, hogy mi lehet a következménye. Hétfőn nyilvántartásba vettek, mint polgármester. A jelölő szervezetnek nincs lehetősége megtámadni, de nem is értem, hiszen hetek óta tudott ez a dolog. Mi nem a Fidesz lista ellen, hanem mellette indulunk, mivel szeretnék bővíteni azok oldalát, akik hasonlóképpen gondolkodnak az életünkről és a jövőnkről zárta mondandóját Martonosi.